Εκτύπωση
Κατηγορία: Νέα
Αυτοματοποίηση της είσπραξης οφειλών με μία πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία κατασχέσεων, επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών και εξαιρέσεων για τις επιχειρήσεις, υποχρεωτική τοποθέτηση POS στο 80% των επιχειρήσεων που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή, εξίσωση των αντικειμενικών αξίων των ακινήτων με τις εμπορικές και παράταση της επιβολής φόρου υπεραξίας στα ακίνητα μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 προβλέπει, μεταξύ άλλων, το προσχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου. Πιο συγκεκριμένα, με βάση το κείμενο των δανειστών η κυβέρνηση δεσμεύεται για τις εξής παρεμβάσεις:

[1] Πλαστικό χρήμα: Έως τον Ιούνιο του 2017 πρέπει να έχουν τοποθετηθεί POS στο 80% των επιχειρήσεων, με βάση κατηγοριοποίηση επαγγελμάτων με υψηλή ροπή προς φοροδιαφυγή ενώ νωρίτερα, έως τον Φεβρουάριο του 2017, θα πρέπει να λειτουργεί η λοταρία αποδείξεων ΦΠΑ.

[2] Είσπραξη ληξιπρόθεσμων: Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία να υπερβαίνουν τα 93 δισ. ευρώ, οι δανειστές ζητούν βελτίωση του συστήματος είσπραξης των χρεών και η ελληνική πλευρά δεσμεύεται για:

[3] Ακίνητα: Έως τον Ιούνιο του 2017, οι αρχές, με τη συνδρομή της τεχνικής βοήθειας, θα εξασφαλίσουν την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών τιμών με τις αγοραίες ενώ η επιβολή φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων αναβάλλεται έως την 1η Ιανουαρίου 2018.

[4] Επιχειρήσεις: Επανεξέταση της φορολογικής νομοθεσίας για τις συγχωνεύσεις και εξαγορές. Επίσης έως τον Ιούνιο του 2017 η κυβέρνηση θα επανεξετάσει:

Επίσης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μελέτη για την αύξηση από τις 10.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ για την εξαίρεση των επιχειρήσεων από το καθεστώς ΦΠΑ.

Πηγή: imerisia.gr